.
Juan Gerlo, Lisa Gerlo
woensdag 12 april 2023

Juan Gerlo: “We maken het onszelf zo ingewikkeld”

Het kan zoveel eenvoudiger

Na 3 jaar uitstellen is de musical ‘Pocahontas’ eindelijk van start kunnen gaan. De acteurs hebben er allemaal even op moeten wachten, maar eindelijk mogen ze de musical toch spelen. In de hoofdrollen zien we onder andere Silke Mastbooms en Juan Gerlo.

Juan Gerlo speelt de rol van kapitein John. In het stuk werd rekening gehouden met de woke-beleving van heel wat mensen. En dat past ook bij de rol van Juan.

“Hij is een westerling met een open geest, een ontdekkingsreiziger en avonturier. Hij ontdekt een wereld die anders is, maar voor hem is anders niet verkeerd. Dat is ook de boodschap die ‘Pocahontas’ wil meegeven en in dat opzicht zal John het woord ‘indiaan’ zeker niet als aanspreking gebruiken.”

Je zou toch denken dat ‘indiaan’ een gewoon woord is, waar niks mis mee is. Maar voor de native Americans is ‘indiaan’ een beetje hetzelfde als het n-woord voor de zwarte bevolking.

“We maken het onszelf zo wel ingewikkeld, maar we leven in een ingewikkelde maatschappij. Wij zijn nog nooit zo verbonden geweest met elkaar. Daardoor worden culturele problemen aan de andere kant van de wereld ook bij ons een probleem.”

Bio van Juan Gerlo en Silke Mastbooms