.
News Image

Julie Colpaert twijfelt aan Slimste Mens

Julie Colpaert pakt uit met opvallende uitspraak.


Julie Colpaert verbijsterde gans Vlaanderen toen ze het legendarische record van 11 deelnames verbrak in De Slimste Mens ter Wereld. Toch acht ze zich volledig kansloos in de grote finale die er staat aan te komen... Nochtans startte Julie Colpaert zonder verwachtingen aan de quiz: “als ik de eerste aflevering maar overleef,” was haar motto. Natuurlijk is het dan leuk dat record van elf deelnames te breken, laat Julie Colpaert optekenen in Nina, de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws. Julie Colpaert heeft ook erg genoten van haar deelname aan de populaire quiz. “Die quiz gaat niet alleen over kennis, ook over snel zijn en inpikken op het juiste moment,” aldus Julie Colpaert die echter ook toegeeft dat je geluk moet hebben.



2018 was zo een jaar op twee snelheden voor Julie Colpaert. Tijdens de eerste maanden van 2018 kwam ze volledig los van het nieuws omdat ze pas bevallen was van Lily, maar hoe intens ze daar ook van genoot, het was nadien ook evengoed fijn om weer aan het werk te gaan. En dat is ook kenmerkend voor hoe Julie Colpaert in het leven staat. “Als ik er ben, ben ik er honderd procent.” En dat geldt zowel thuis als op het werk. Thuis is ze er voor Lily die bijna 1 is en Jack die ondertussen drie jaar is, terwijl ze ook op het werk full force in de ratrace van het nieuws stapt. De gsm staat 24 uur op 24 uur op. Toch wil dat niet zeggen dat ze er thuis constant op zit te tokkelen, maar bereikbaar is Julie Colpaert altijd. Werk en gezin combineren is dan ook een pittige combinatie.



Toch wil Julie Colpaert niet klagen. Ook al heeft ze geen mainstreamjob, véél mensen combineren immers een drukke job met een gezin. “Het is soms moeilijk, daar ga ik niet onnozel over doen. Maar alles komt neer op organiseren,” vertelt Julie Colpaert in Nina. En het helpt natuurlijk dat ze intens geniet van haar job. Vooral het afwisselende van werken op een nieuwsredactie vindt Julie Colpaert leuk. Uitrukken om breaking news te brengen wordt afgewisseld met zich vastbijten in een diepgravende reportage. Die afwisseling houdt het boeiend.



Naast de finale van De Slimste Mens staan ook de feestdagen voor de deur. Maar het nieuws houdt nooit op, dus op kerstavond en kerstdag zal Julie Colpaert op de redactie te vinden zijn. Maar eerst nog De Slimste Mens. Al verwacht Julie Colpaert daar niet veel van. “Ik ga er niet van uit dat ik zal winnen. Ik ben er helemaal uit. En ik kom er als laatste bij, dat is de moeilijkste positie.” Julie Colpaert geeft zichzelf dus weinig kans om te winnen, maar of ze daarin ook gelijk krijgt zien we donderdagavond tijdens de grote finale van De Slimste Mens op VIER.