.
Julie Van den Steen
woensdag 17 mei 2023

Julie Van den Steen: “Het is gewoon niet evident”

Ze verloor haar kindje vorige zomer

Ik ben 1 op 6, zo begint Julie Van den Steen haar podcast over het verliezen van je kindje. Een miskraam zoals het ook wel vaker wordt genoemd. Al gebruikt ze dat woord zelf liever niet.

Julie maakte in november vorig jaar bekend dat ze een miskraam had gehad. Die miskraam dateerde al van de voorbije zomer, maar toen kwam Van den Steen nog niet met het nieuws naar buiten. Ze wilde het eerst allemaal zelf verwerken.

“De ene dag gaat al beter dan de andere. Maar vanaf het moment dat ik mijn verhaal met Nina deelde, viel een gevoel van eenzaamheid weg. Ik werd overspoeld door reacties, en tot op vandaag spreken mensen me erover aan. Toot voordien was alleen zijn mijn grootste zwaarte. In de podcast die ik nu heb gemaakt deel ik mijn verhaal met lotgenoten”, vertelt Julie aan Het Laatste Nieuws.

Julie sluit een nieuwe zwangerschap nog niet uit, al worstelt ze er wel mee. Er gaat toch een grote angst mee gepaard. Ze beseft meer dan ooit dat zwanger zijn en blijven gewoon niet evident is.”

Julie is bang geweest om de podcast te lanceren en ze was ook erg bang van de reacties. “Ik lig daar echt wakker van. Dit is het persoonlijkste en het kwetsbaarste wat ik ooit gedeeld heb.”

Bio van Julie Van den Steen

Meer Over:

Julie Van den Steen