.
Julie Van den Steen in Game Of Talents
zondag 4 juni 2023

Julie Van den Steen: “waarom wordt daar in de media niks over gedaan?”

Stille verdriet en eenzaamheid doorbreken

Toen Julie Van den Steen haar ongeboren kindje verloor kreeg ze te horen van haar gynaecoloog dat maar liefst 1 op 6 vrouwen met zwangerschapsverlies te maken krijgt. Een hallucinant cijfer waarbij Julie zich meteen één vraag stelde…

“Hoe kan dat nu dat daar dan in de media niks over gedaan wordt?” vroeg Julie Van den Steen zich af. En daarop besloot ze de podcast ‘Ik ben 1 op 6’ te lanceren waarbij ze praat met bekende en onbekende lotgenoten. Om taboes te doorbreken en het onderwerp bespreekbaar te maken.

“Ik vond dat absurd dat dat zoveel gebeurt, maar dat daar dan niet over gepraat wordt”, vertelt Julie in een gesprekje bij MNM. De presentatrice geeft ook toe dat ze daar zelf gewoon heel veel nood aan had, om erover te praten.

“Om het stille verdriet en de eenzaamheid te proberen doorbreken”, aldus Julie Van den Steen die in een interview met De Morgen eerder al beschreef welke gedachten soms door je hoofd spoken.

“Ik voelde me schuldig nadat ik bijna doodgebloed was, omdat ik de vader met een extra trauma had opgezadeld”, getuigde Julie Van den Steen in De Morgen. Julie wil verwachtingsverlies dan ook bespreekbaar maken met haar podcast ‘Ik ben 1 op 6’.

Bio van Julie Van den Steen

Meer Over:

Julie Van den Steen