.
Julie Vermeire
donderdag 26 januari 2023

Julie Vermeire: "Helemaal alleen gestorven, zonder familie in de buurt"

"Dit kwam heel hard binnen"

Momenteel zien we Julie Vermeire in het VTM-programma 'Een Echte Job'. Daar werkt zij in het Onze Lieve Vrouw-ziekenhuis van Aalst en dat op de afdeling geriatrie. Julie Vermeire heeft geen opleiding verpleegkunde en werd dus in een mum van tijd klaargestoomd om haar job op de afdeling tot een goed einde te brengen.

"Ik kon vrij goed om met alles, maar op de laatste dag heb ik een overlijden meegemaakt, heel onverwacht", getuigt de presentatrice in Dag Allemaal. Julie schrok van de omstandigheden waarin die persoon overleed. "Die persoon was helemaal alleen gestorven, zonder familie in de buurt, in die kamer hing een heel kil gevoel", gaat Julie verder.

"Ik ben ook nog nooit van zo dichtbij met dementie geconfronteerd. Je hebt mensen die kinds worden, maar er is ook agressieve dementie", weet Julie nu.

"Er zijn personen die onverwacht en zonder aanleiding heel boos kunnen worden. Terwijl wij als verpleging alleen maar het beste met hen voorhebben. Het besef dat je zo kan eindigen, kwam heel hard binnen", lezen we in Dag Allemaal.

Maar spijt van haar deelname heeft Julie zeker niet. "Ik vond het leuk om mee te draaien in de verpleging en voor anderen te zorgen. Dat zit echt in mij. Na de stage zeiden ze dat ik mocht beginnen als ik wilde. Ik zei dat ik erover zou nadenken, maar ik weet niet of ik dit elke dag zou kunnen met die uren", besluit de presentatrice in Dag Allemaal.

Bio van Julie Vermeire