.
Junior Planckaert
woensdag 27 maart 2024

Junior Planckaert: “Dat zou nu erg onverantwoord zijn”

Hij sukkelt met zijn gezondheid

Gelukkig gaat het voor Junior Planckaert iets beter in de liefde dan op vlak van zijn gezondheid. Door wat gezondheidsproblemen start het rallyseizoen voor de jongste Planckaertzoon dit jaar een beetje later.

“Het zou onverantwoord zijn om nu te racen. Ik doe dat op het hoogste niveau van België, dan moet je echt wel volledig in orde zijn. Die laatste crash heeft voor een serieuze deuk in mijn zelfvertrouwen gezorgd en dat moet ik terugwinnen. Gelukkig kan ik er goed over praten met mijn vriendin Pauline en de familie. En het is niet dat ik thuis in een hoekje zit weg te kwijnen of depressief ben. Het is gewoon vervelend, zeker als ik collega's en concurrenten wél races zie rijden. Maar dat motiveert me alleen maar om sterker en strijdvaardiger terug te komen”, klinkt het in Story.

Junior kijkt er naar uit om terug achter het stuur te kruipen van zijn racewagen, al beseft hij dat het de eerste wedstrijden misschien nog een beetje moeilijk kan worden. Al is het een kwestie van gewoon de knop om te draaien in zijn hoofd.

“Ik mag niet toegeven aan mijn angsten. Als je met schrik rijdt, komt het niet goed. De kleinste fout kan zware gevolgen hebben. Als je aan 200 kilometer per uur door kleine straatjes racet, moet je zeer gefocust zijn. En hoe je het ook draait of keert: rallyrijden ís een gevaarlijke sport. De kans is groot dat je eens crasht. Al gebeurt dat hopelijk niet te veel meer”

Bio van Junior Planckaert

Meer Over:

Junior Planckaert