.
Junior Planckaert
zaterdag 30 maart 2024

Junior Planckaert: “Ik zou niet graag hebben dat mijn kind dat doet”

Hij begrijpt de bezorgdheid

Als het van Christa Planckaert afhangt, dan stopt Junior Planckaert met racen. Zij zou veel liever hebben dat haar zoon gaat koersen, want het is een pak minder gevaarlijk dan rally. Maar ze weet ook goed dat haar zoon dit heel graag doet.

“Racen is mijn kinderdroom. Ik hou van die adrenaline. En Pauline steunt me in alles wat ik doe. Natuurlijk is ze net als ons moeder wel ongerust, en dat begrijp ik. Ik zou ook niet graag hebben dat mijn kind rallypiloot wordt. Eén ding is wel zeker: ik denk dat ze beiden niet vaak meer naar wedstrijden zullen komen kijken”, lacht Junior in Story.

Maar naast racen is Junior ook vaak bezig met het verbouwen van het kasteel in Frankrijk. Hij kon lange tijd niks doen door zijn ongeluk tijdens het motorcrossen, maar ook nu steekt hij volop de handen uit de mouwen.

“Aan de zijlijn toekijken was niet leuk. Ik heb meegeholpen met de structuren op het dak te zetten en net toen het eerste leitje gelegd moest worden, kreeg ik mijn ongeval. Intussen is het dak volledig af en waterdicht, waardoor de werkzaamheden in het kasteel kunnen beginnen. Eerst moet er sanitair en elektriciteit gelegd worden, maar daar zijn vergunningen voor nodig. Intussen doen we wat kleine werkjes. Voor mij ook wat aangepast, want ik kan niet lang rechtop staan of op mijn knieën zitten.”

Bio van Junior Planckaert en Christa Planckaert