.
News Image

Juul Kabas viert dit jaar 50 jaar carrière

Hij wil dit niet zomaar voorbij laten gaan.


Juul Kabas was afgelopen zondag te gast in de Bucket List bij Ment Tv. De zanger zei daar dat hij dit jaar 50 jaar bezig is als artiest. De geplande festiviteiten zouden plaatsvinden op 11 oktober, één dag na zijn 75ste verjaardag, in zijn eigen dorp. Het is naar eigen zeggen de bedoeling om een show te geven die de mensen in de Kempen lang bij zal blijven. In een mooie zaal te Retie zal er een feest zijn met een beperkt publiek en dit ten voordele van het Rode Kruis. Juul Kabas geeft als verklaring dat hij drie gouden langspeelplaten heeft gekregen van de mensen en daarom wil hij iets teruggeven aan de mensen. En het Rode Kruis heeft niets met politiek en geloof te maken. Het belangrijkste volgens deze Kempense volkszanger is dat iedereen zichzelf kan zijn zonder verplichtingen.



Julien Deckx, zoals zijn roepnaam luidt voelde zich altijd goed in dat typetje van Juul Kabas. Hij speelde nog basgitaar bij zijn broer Marc Dex. Op een zondagnamiddag kwam hij naar eigen zeggen op het juist moment op televisie en plots was hij zo beroemd als Will Tura. Op die befaamde zondagnamiddag presenteerde Louis Neefs het programma Binnen & Buiten . Dat eerste liedje ging over de werkman en dat waren dus de meeste mensen ...



Juul Kabas heeft op zijn bucket list nog de wens om een derde hit te scoren en daarvoor doet hij een beroep op de media. De mensen kennen hem vooral van Ze noemen mij de Juul Kabas en 't zijn zotten die werken. Mijn omgeving wordt volgens hem ook overal meegezongen, maar wordt algemeen toch nog niet als een hit beschouwd. Dat is toch nog een stille wens van Juul Kabas.



(Nico Vanaken)


Bio van Juul Kabas

Meer Over:

Juul Kabas