.
Sandrine André en Kürt Rogiers in Familie
maandag 7 oktober 2019

Kürt Rogiers scoort hoofdrol in nieuwe fictiereeks

De opnames zijn vandaag begonnen.

Vandaag zijn de opnames van de nieuwe Vlaamse fictiereeks 'Een goed jaar' gestart. Boris Van Severen (Studio Tarara, Salamander), Jurgen Delnaet (Amigo’s, Cordon 2), Joke Devynck (Vermist, Het Goddelijke Monster), Frances Lefebure (Studio Tarara, Amigo’s) en Kürt Rogiers (Familie, Spitsbroers, Danni Lowinski) zijn maar een paar van de topnamen in deze spannende en dramatische fictiereeks voor VTM. Andere namen van de cast worden later bekendgemaakt.

Regisseur is Kadir Balci die eerder de speelfilms Turquaze en Trouw Met Mij, en de serie Amigo’s draaide. Een Goed Jaar werd gecreëerd en geschreven door Jean-Claude van Rijckeghem en Pierre Declercq die samen ook reeds Amigo’s schreven. Producenten zijn Bruno Wyndaele en Dries Phlypo voor het nieuwe productiehuis Mockingbird. VTM gaat dus in zee met heel wat bekende namen.

In Een Goed Jaar stoten twee mannen in de Ardennen per toeval op een kelder met wapens en wijn uit WOII. Ze hebben allebei dringend geld nodig en pretenderen de wijnkelder van Hitler te hebben gevonden. Hun oplichtersverhaal loopt helemaal uit de hand.

Een Goed Jaar was in april van dit jaar al geselecteerd voor het tweede Cannes Drama Creative Forum, als één van 12 projecten uit 376 inzendingen uit 41 landen. Vakblad Screen International sprak van een “hot new project” met een originele pitch. In Nederland wordt de reeks gecoproduceerd door The Film Kitchen en zal ze te zien zijn op Videoland. Wanneer de reeks op VTM te zien zal zijn is niet duidelijk, mogelijk is dat pas in 2021.

Download onze app voor Android of iOS