.
Kamal Kharmach en Kristel Verbeke
zaterdag 14 oktober 2023

Kamal Kharmach: “Het komt niet alleen door foute keuzes te maken”

Het komt vaker voor dan we denken

In ‘Geld Gezocht’ nemen Kamal Kharmach en Kristel Verbeke de financiële situatie van enkele Vlaamse gezinnen onder de loep. Het zijn gezinnen die het moeilijk hebben om rond te komen, en die niet goed weten waar ze de fout in gaan.

Voor Kristel en Kamal was de herkenbaarheidsfactor een belangrijk element in het programma. De gezinnen die ze hielpen zouden perfect hun eigen gezin kunnen zijn.

“Iedereen die aan bod komt, zouden je ouders, familieleden, buren of vrienden kunnen zijn. Financiële problemen komen op steeds meer niveaus in de samenleving voor. Ze zijn al lang niet meer voorbehouden aan mensen die foute keuzes maken of domme dingen doen. Zelfs gezinnen met een doorsnee inkomen worden niet gespaard. De energiecrisis heeft dat pijnlijk duidelijk gemaakt”, zegt Kamal in Primo.

Door het programma hebben Kristel en Kamal zelf ook veel geleerd. Zo hebben ze vooral geleerd dat weinig mensen hun financiële zaken op orde hebben.

“En dan heb ik het over de basis: inkomsten en uitgaven. Veel gezinnen weten simpelweg niet hoeveel geld er binnenkomt en wat er buiten gaat. Het principe van het huishoudboekje, dus. Pas dan kan je onderzoeken langs welke weg er letterlijk geld weglekt”, zegt Kristel.

Bio van Kristel Verbeke en Kamal Kharmach