.
News Image

Kamal Kharmach: Ik schaamde me

Kamal Kharmach openhartig over zijn jeugd in armoede


Qmusic-dj’s Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe hebben deze week comedian en ondernemer Kamal Kharmach als gast in hun podcast. Het duo stelt de 10 Meest Gegoogelde Vragen aan Kamal en komt te weten dat hij al na zeven maanden trouwde met zijn vriendin, hij een moeilijke kindertijd heeft gekend en zijn allereerste zaalshow een flop was.



Kamal leerde zijn vriendin kennen en stapte al na zeven maanden met haar in het huwelijksbootje. “We hebben elkaar ontmoet op de universiteit en vijf jaar later zag ik haar terug in Nederland op een foodtruckfestival, waar de vonk is overgeslagen. Onze culturele achtergrond liet ons niet toe om gewoon te daten. We wisten dat als we hiermee wilden verdergaan, we moesten trouwen.” Het was Kamals vader die hem overtuigde om de grote stap te zetten: “Mijn papa zei: Als je elkaar graag ziet en je kiest oprecht voor elkaar, dan is elk moment dat je niet getrouwd bent een verspilde seconde. En dat heeft me overhaald.”



Een van de 10 meest gegoogelde vragen is: Wat heeft Kamal gestudeerd? “Ik heb Sociaal Economische Wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit en ik heb een certificaat in Advanced Business English behaald.” Toch heeft Kamal het niet altijd gemakkelijk gehad: “In het middelbaar waren wij arm. We sliepen met vier in een kamer van elf vierkante meter en van isolatie of verwarming was geen sprake. Mijn vrienden hadden chique kleren en ik was boos op mijn papa die alleen maar rondliep met oude kleren waarvoor ik me schaamde. Later bleek dat hij een jaar geen broeken had gekocht om voor mij een PlayStation 3 te kunnen kopen, zodat ik niet gepest werd.” Kamal benadrukt dat hij zich als Marokkaan op een katholieke school nooit een buitenstaander heeft gevoeld. “Je moet het verschil kunnen zien tussen mensen die nooit kansen kregen in het leven en echt krapuul.”



De eerste keer dat Kamal op een podium stond als komiek, was geen onverdeeld succes: “Ik was sociaal werker om mijn studies te betalen en we wilden met de collega’s iets doen voor mensen met weinig geld. Het voorprogramma van onze show had afgezegd en ik offerde me op om veertig minuten lang moppen te vertellen. Dat was ronduit slecht. Als je krekels kon horen, dan had je ze zo naar buiten horen stappen.”, lacht Kamal. “Ik ben dan wel bij iemand opgevallen die me in een opleidingstraject gestoken heeft voor komieken. En toen ging de bal aan het rollen.”


Bio van Kamal Kharmach

Meer Over:

Kamal Kharmach