.
News Image

Kamal Kharmach naar psycholoog

Komiek met zichzelf in de knoop.


Kamal Kharmach werd dankzij zijn deelname aan De Slimste Mens Ter Wereld een bekendheid in Vlaanderen. Sindsdien is er heel wat veranderd in het leven van de komiek. Kamal verloor eerder maar liefst 130 kilo maar daar is ondertussen weer een pak bijgekomen. Als je hem tegen komt, lijkt het goed te gaan met Kamal. Eerder vertelde hij op Radio 1 dat hij te trots is om toe te geven dat het niet zo goed met hem gaat. Ooit verloor Kamal 130 kilogram, maar de balans gaat weer de verkeerde richting uit. Ondertussen is er alweer zo’n 30 kilo bijgekomen, iets waar de specialist hem voor waarschuwde toen Kamal een gastric-bypass (lees maagverkleining) liet uitvoeren. De kilo’s vlogen eraf en Kamal was bijna onherkenbaar. Deze week is Kamal te gast in Plage Préférée op Radio 2 en maakt hij een lange strandwandeling met Kim Debrie waarin hij zijn hart en ziel openstelt. En daar zit één en ander in want Kamal voelt zich niet al te best in zijn vel. Dat lezen we deze week in Dag Allemaal.



“Het enige waar ik als kind complimenten voor kreeg, waren mijn goede punten op school. Én mijn ondernemingszin! En die heb ik nog steeds. Ik kan niet stilzitten, vertelt de komiek. Ik ben een perfectionist. Ik wil alles kunnen en alles doen. En dat ook zo perfect mogelijk. Ik ben zelden tevreden. Dat creëert een grote druk, en die druk verwerk ik door ergens anders de teugels los te laten. In dit geval bij mijn eten. In een halfjaar tijd is er opnieuw 30 kilo bijgekomen. Ik ben een echte emo-eter.



Vorig jaar trouwde Kamal en dat vond hij best ok. Voor hij zijn maagoperatie onderging, zat het Kamal niet mee in de liefde. Maar na de maagverkleining vielen de vrouwen wél voor hem. “Het is snel gegaan, ja. Maar dit was geen bevlieging. Ik kende mijn echtgenote al 4 of 5 jaar. Toen we een relatie begonnen, hebben we al vlug over trouwen gesproken”. Dat huwelijk vond vorig jaar plaats, Kamal trouwde met een moslima en is gelukkig samen. “Zij draagt een hoofddoek, maar da tis haar eigen keuze. Ik verplicht haar nergens toe. ’t Is niet dat ze niet buiten mag ofzo. Integendeel, zij gaat soms met mij mee naar premières of tv-opnames”, geeft Kamal aan. En dat laatste klopt want Kamal bracht zijn vrouw mee naar de première van Crème Glace Oorlog in Antwerpen.