.
Kamal Kharmach en Kristel Verbeke
woensdag 18 oktober 2023

Kamal Kharmach: “Zo kunnen we niet leren van elkaar”

Het taboe moet worden doorbroken

Geld maakt niet gelukkig, zeggen ze wel eens. Maar het kan je leven wel een stuk makkelijker maken. In ‘Geld Gezocht’ gaan Kamal Kharmach en Kristel Verbeke langs bij gezinnen die moeite hebben om rond te komen en ze proberen hen te helpen zodat ze het financieel toch iets breder zouden hebben.

Het is nu eenmaal een feit dat het leven een heel stuk duurder is geworden en dat het steeds moeilijker wordt voor gezinnen om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar als het over geld gaat, dan is de Vlaming ook heel zwijgzaam.

“Maar wij vragen van onze gezinnen absolute openheid. Rekeninguittreksels, loonbrieven, verzekeringsdocumenten: alles delen ze met heel Vlaanderen. Chapeau voor die mensen”, zegt Kamal in Story.

Dat ze toch mensen hebben gevonden die erover willen praten, is belangrijk voor het programma. Zo wordt toch een beetje een taboe doorbroken.

“Als we er niet over praten, kunnen we ook niet leren van elkaar. Die door de maatschappij opgelegde stilte blijft voor onwetendheid zorgen. Maar, heel cru gezegd: hun miserie is jouw reflectiemoment. Daarom is zo'n programma relevant.”

Bio van Kamal Kharmach

Meer Over:

Kamal Kharmach