.
Karin Jacobs in Wittekerke
donderdag 9 maart 2023

Karin Jacobs: “Je wil niet dezelfde fouten maken”

Haar mama was verslaafd aan pillen

Actrice Karin Jacobs mag ontzettend trots zijn op haar kinderen Jelle Cleymans en Clara Cleymans. Ze hebben net als hun mama al heel wat bereikt in het leven en de band tussen moeder en haar zoon en dochter is prachtig om te zien.

Het gebeurt dan ook wel eens dat haar kinderen nu nog altijd om advies komen vragen. “Clara vooral als het over haar eigen kinderen gaat en Jelle vraagt weleens raad wanneer hij een liedje schrijft en niet meteen het juiste woord vindt. Zowel emotioneel als professioneel sta ik hen bij”, zegt Karin in Primo.

Haar eigen band met haar moeder was bij Karin niet altijd even goed. Karins mama was jarenlang verslaafd aan pillen en dat behoedde Karin ervoor om zelf nooit dezelfde fouten te maken.

“Als kind wil je wellicht nooit de fouten van je ouders maken, maar uitgerekend door je ertegen af te zetten en in het andere uiterste te vervallen, maak je dan misschien andere fouten.”

Ondertussen is Karin oma van de twee dochters van Clara en daar geniet ze elke dag van. Dat ze oma wordt genoemd, vindt ze ook niet oud klinken. “Zo lang Jeanne en Romy niet ‘bomma’ zeggen kan het me niet echt veel schelen.”