.
Karlijn Sileghem
dinsdag 16 april 2024

Karlijn Sileghem: “Je knippert en voor je het weet is het voorbij”

De tijd gaat veel te snel

Op de set van ‘Milo’ is Karlijn Sileghem een van de oudere actrices op de set. Zij moet samenwerken met veel jong talent en dat maakt haar een beetje de mama van de groep. Al leert zij ook nog altijd heel veel bij van de jeugd.

“In het leven ben je altijd tezelfdertijd leerling en meester. Ook van mijn eigen kinderen heb ik bijvoorbeeld al veel geleerd. In het leven dragen we elkaar, iets wat ik pas volledig begreep op het moment dat mijn vader overleed. Pas vijf jaar geleden besefte ik dat een ouder zijn kind draagt, maar dat je ook omgekeerd je ouder draagt. En dat is ongelofelijk mooi. Achteraf bekeken ben ik zo dankbaar dat ik mijn vader ontmoet heb en dichtbij in mijn leven gehad heb. Datzelfde gevoel kan ik ook met jongere mensen ervaren”, klinkt het in Primo.

Je hoort het wel vaker van ouders dat ze vinden dat de tijd voorbijvliegt eens ze kinderen hebben. Dat kan de actrice alleen maar bevestigen.

“Toen ik zelf op school zat duurde een lesuur een eeuwigheid. Maar zodra je moeder bent? Je knippert een paar keer met je ogen en voor je het weet is er alweer een schooljaar voorbij. Ik probeer de tijd die voorbijraast te trotseren door in het moment te leven, dankbaar te zijn en te genieten zonder handrem op. Het komt erop aan die snelle voortgang van het leven te koesteren. Elke fase zorgt tenslotte voor nieuwe ontdekkingen en herinneringen die je hart verrijken.”

Bio van Karlijn Sileghem

Meer Over:

Milo Karlijn Sileghem