.
Karlijn Sileghem
woensdag 10 april 2024

Karlijn Sileghem: “Ze crosst nog altijd rond alsof ze zestien is”

Ze is al op leeftijd

De kijkers van ‘Milo’ zullen Karlijn Sileghem ongetwijfeld kennen als Hilde Somers, de directrice van Kosmos. Andere televisiekijkers zullen haar dan weer kennen uit ‘Thuis’, ‘Katarakt’, ‘Het Peulengaleis’ of ‘Sedes en Belie’.

Karlijn heeft het geluk dat ze ondanks haar bijna 59 jaar nog altijd gevraagd wordt voor verschillende rollen. Ouder worden vindt ze dan ook niet meteen erg.

“Dat brengt veel moois in mijn leven. Daarbij verdwijnen de rimpels die erbij komen in het niets. Dus nee, ik ben niet bang om ouder te worden. Mijn moeder is 87 en crost nog rond alsof ze zestien is. Ze zegt ook vaak: 'Leef gewoon'. Daarmee is mama mijn grote voorbeeld”, klinkt het in Primo.

Het is een jammerlijk feit dat je als oudere actrice minder rollen krijgt aangeboden. Maar daar merkt Karlijn vrij weinig van.

“Vroeger was je als actrice boven de 40 oud. Die leeftijd is nu al opgetrokken tot 50-plus, dus is het iets verbeterd. Toen ik gecast werd voor 'Katarakt' waren er zelfs mensen die luidop zeiden: 'Een vrouw van 40, wie wil daar nu nog naar kijken?' In veel Britse en Scandinavische reeksen zie je veel vrouwen die wat rijper zijn, maar bij ons moet dat duidelijk nog doorbreken.”