.
News Image

Kat Kerkhofs: “Dries vermoordt me”

Kat Kerkhofs weet wat ze absoluut niet mag doen van Dries Mertens.


Kat Kerkhofs heeft net haar eigen fitnessboek uit en presenteert dit najaar haar eerste televisieprogramma. En daar zal het niet bij stoppen, weet Kat nu al. Ook al moet ze rekening houden met de duidelijke mening van haar partner en Rode Duivel Dries Mertens…



Kat Kerkhofs is dan wel een voetballersvrouw maar een echte ‘WAG’ voelt ze zich niet. “Op feestjes kom ik ze soms tegen, die giraffen met perfecte maten,” vertelt Kat in Story, maar Kat probeert vooral zichzelf te blijven. “Dan neem ik me voor om een broodje minder te eten bij de soep, maar tegelijk vind ik het vooral belangrijk om realistisch te blijven over mezelf. Ik weet wat ik kan, wat beter moet en wat ik ervoor wil opgeven,” aldus de vrouw van voetballer Dries Mertens.



Nochtans droeg ze een echte WAG-jurk tijdens de MIA’s in februari, inclusief erg diep uitgesneden decolleté. “Ik ben geen preutse, ik vind dat je jezelf mag tonen,” klinkt het bij Kat, die sommige reacties van mannen toch maar zielig vond. “Ik vond het wel een beetje zielig om te merken dat veel mannen moeite moesten doen om niet naar mijn borsten te kijken terwijl ze met me praatten,” aldus Kat, die echter ook toegeeft dat bevestiging krijgen dat je er nog goed uitziet ook wel leuk is. “Anderzijds zou ik het ook wel erg vinden mocht ik nooit meer versierd worden. Die bevestiging als vrouw is soms gewoon fijn,” geeft Kat toe. Maar hoe gaat ze om met alle aandacht die Dries krijgt van de vrouwen?



“Zelfs als ik erbij sta wordt Dries versierd. Al is dat wel fel verbeterd. Toegegeven: als Dries te lang staat te praten met een vrouw, zal ik daar wel iets over zeggen,” aldus Kat, die toegeeft dat het omgekeerde ook gebeurd. “We zijn allebei gezond jaloers,” noemt Kat het in Story. Kat Kerkhofs geeft toe dat ze zich op haar best voelt nu ze 30 is geworden. “Ik weet wat ik wil, waar ik voor sta, wie mijn vrienden zijn, hoe mijn relatie in mekaar zit. Vroeger was ik veel meer zoekende.” Kat: “Met de wijsheid die ik nu heb, zou ik wel weer twintig willen zijn,” doet Kat een opvallende uitspraak. “Er is niet veel dat ik anders zou aanpakken, maar ik zou wel beter relativeren,” weet Kat nu ze op tram 3 is gestapt.



Kat geeft ook grif toe dat ze ondertussen de Italiaanse levensstijl heeft overgenomen. Dries speelt immers al jaren in Italië en dat land bevalt Kat wel. En zwaar uitgaan hoort daar zeker bij. “Ik ga nog steeds veel uit. Anderen stoppen daar misschien mee op hun dertigste, maar ik niet,” lacht Kat in Story. “Veel drinken, elke avond op stap gaan met vrienden, laat eten en geen tv kijken: zalig!” beschrijft Kat haar Italiaanse levensstijl. “Zo voel je tenminste dat je leeft.”



Kat durft ook naar de toekomst kijken. “Op lange termijn is dat een gezinnetje stichten. Maar pas als het voor ons allebei rustiger wordt,” aldus Kat, die zich momenteel vooral op haar televisiecarrière concentreert. Ooit wil ze immers een eigen talkshow, zoals Gert Late Night. Dries is heel trots en moedigt zijn echtgenote aan om haar dromen te volgen, maar toch zijn er grenzen. “De komende tijd zal ik minder thuis zijn omdat het zo druk is, dus het wordt voor hem ook wel aanpassen. Als ik er nu nog een project bijneem, vermoordt hij me volgens mij,” lacht Kat.