.
Kat Kerkhofs
vrijdag 3 december 2021

Kat Kerkhofs haalt Dries Mertens van zijn roze wolk: “Je moet overdrijven”

Ze zijn klaar voor het ouderschap

In maart 2022 bevalt Kat Kerkhofs van een allereerste kindje van haar en Rode Duivel Dries Mertens. Het koppel is al vele jaren samen en getrouwd en zetten nu eindelijk de volgende stap in hun relatie. De twee kijken heel erg uit naar de baby al moet Kat haar man soms even van zijn roze wolk halen.

“Dries kijkt zo hard uit naar de baby, niet normaal. Dan stuurt hij ’s morgens een bericht; ‘ik heb hier zoveel zin in’. Schattig, hoor, maar sms zeg ik wel: ‘Niet overdrijven met je roze wolk’. Ik heb er ook zin in, maar tegelijk weet ik dat het lastig gaat worden.”

Kat en Dries hebben besloten om in Italië te bevallen. Zo is de kans groter dat Dries de bevalling kan bijwonen. Maar Kat beseft dat er een kans is, dat dat niet zal gebeuren. “Als ik tien minuten voor een wedstrijd naar het ziekenhuis moet en Dries dat tegen zijn trainer zegt, kan die trainer dat altijd verbieden. Voetbal is op dat vlak niet altijd even menselijk, maar we zien wel. Dries en ik denken nooit te ver vooruit. Onze levens stoppen sowieso einde mei. Het contract van Dries bij zijn club loopt dat af, de kans is groot dat we dan moeten verhuizen”, zegt Kat in Gazet van Antwerpen.