.
Kat Kerkhofs
vrijdag 9 april 2021

Kat Kerkhofs ontkent: “ik was niet op zoek naar sensatie”

De reeks gaat immers niet alleen over seks, ook over relaties.

Kat Kerkhofs was maar wat blij toen ze van Play4 de kans kreeg om het programma ‘Kat Zonder Grenzen’ te maken, het spraakmakende programma over liefde en seks. Nochtans waren ze er bij Play4 niet meteen gerust in.

De zender was vooral bang dat de BV’s zouden dichtklappen tijdens gesprekken over seks, maar daar maakte de echtgenote van Dries Mertens zich geen zorgen om.

“Ik zei meteen: ‘Dat lukt wel’”, blikt Kat terug in Dag Allemaal. “Een beetje naïef van mij, misschien. Toen de opnames begonnen, sloeg de schrik me wel even om het hart. ‘Oei, nu moet ik het wel waarmaken.’ Maar het is gelukt”, slaakte Kat een zucht van opluchting.

“Ik was ook niet uit op sensatie. Ik wou mijn gasten een veilig gevoel geven en de thema’s brengen als een gesprek onder vrienden, aan tafel met een drankje en een hapje”, voegt Kat Kerkhofs eraan toe.

Kat Kerkhofs geeft ook toe dat ze zelf veel geleerd heeft dankzij het programma. De reeks gaat immers niet alleen over seks, ook over relaties.

“Sinds het programma voel ik me veel meer bevrijd in mijn eigen relatie”, geeft Kat Kerkhofs toe. “Vroeger wilde ik vooral bewijzen dat ik meer was dan de vrouw van Dries Mertens. De open gesprekken in Kat Zonder Grenzen hebben me geïnspireerd om dat wat los te laten.”