.
Kate Ryan
dinsdag 22 augustus 2023

Kate Ryan: “Ik weet niet wanneer dat kantelpunt kwam”

Ze heeft het moeilijk gehad

Niet iedereen wil altijd volop zijn of haar verdriet laten zien. Soms mag je je verdriet niet laten zien, zoals in het geval van Kater Ryan. Toen haar mama kwam te overlijden stond ze aan het begin van haar carrière en moest ze blijven gaan.


Maar dat werd haar op een bepaald moment te veel en ze crashte. En dat allemaal voor haar deelname aan Eurosong 2024. Ze liet zich opnemen voor haar eetstoornis.


“Met mijn carrière ging het in die periode pijlsnel, maar ik zat voortdurend in de stress en vertrouwde niemand meer. Mijn manier om de controle te behouden, was door heel streng met voeding om te gaan. Mentaal en fysiek zat ik er compleet door”, vertelt ze aan De Morgen.

In die periode leerde Kate vooral dat je alleen door je moeilijkheden kunt komen door ze te delen. En dat kan Kate vandaag veel beter dan vroeger.


“Of ik nog waakzaam moet zijn voor die eetstoornis? Tot mijn dertigste waren er nog af en toe momenten waarop ik merkte dat ik weer wat strenger met mijn voeding bezig was. Als ik de controle over mijn leven wat kwijt was, at ik een tijd minder, of stond ik vaker op de weegschaal. Ik weet niet wat het keerpunt is geweest, maar vandaag ben ik daar compleet van verlost.”

Bio van Kate Ryan

Meer Over:

Kate Ryan