.
Kathleen Aerts in 2009
vrijdag 13 september 2024

Kathleen Aerts: “Dan halen we meteen onze schade in”

Ze kennen dat daar niet

Hoewel Kathleen Aerts dolgraag in Zuid-Afrika woont, ligt haar hart ook nog altijd in België. Maar misschien haalt ze België wel naar Zuid-Afrika door een frituur ‘Chez Kathleen’ genaamd.

“In Zuid-Afrika kennen ze inderdaad geen frietkoten zoals in België. Maar ik ga er zeker geen beginnen. Met StievieWonderTours, ons tweede reisbureau AfrikDelux en ons guesthouse Droom zijn mijn dagen al meer dan genoeg gevuld. En hoewel frituren niet bestaan in Zuid-Afrika kunnen we er wel van genieten. Er zijn veel gezellige restaurants in Afrika waar ze artisanale, handgesneden frietjes serveren”, zegt Kathleen in Primo.

Wanneer ze in Zuid-Afrika is, tovert ze natuurlijk niet op 1,2,3 de Belgische keuken op tafel. Zo hebben ze geen broodcultuur in het land.

“Dat is niet alleen gezonder, maar ook beter voor de lijn. Maar zodra Steven en ik voet op Belgische bodem zetten, halen we onze schade in. Dan bestelt hij een smos met preparé americain of kip-curry, dat kennen ze in Zuid-Afrika niet. Het eerste wat we doen in België? Dat is stoppen bij de frituur. Steven en ik bestellen dan veel te veel. Dat delen we dan als een buffet. Sharing is caring.”

Bio van Kathleen

Meer Over:

Kathleen