.
Kathleen Aerts in 2009
vrijdag 1 september 2023

Kathleen Aerts oogst succes met eigen wijn 

Ze doet vooral het proeven van de wijn 

Kathleen Aerts heeft het goed in Zuid-Afrika. Zo goed zelfs, dat ze nog maar weinig in België is te vinden. Al maakt ze af en toe toch eens een uitzondering.

Momenteel geniet ze volop van het succes dat hun Zuid-Afrikaanse wijn heeft. De wijn kreeg de toepasselijke naam ‘Droom’, genoemd naar de guesthouse die ze hebben in het land. Na een jaar zijn er al zo’n 80.000 flessen verkocht.

“Omdat onze wijngaard te klein is voor zo’n groot volume, wordt de wijn gemaakt van onze druiven, gemixt met druiven van andere wijnboerderijen uit de Franschhoek-vallei. Wij hebben vooral het proeven voor onze rekening genomen”, lacht Kathleen in Dag Allemaal.

Een eigen guesthouse, een reisbureau en nu ook een eigen wijn, Kathleen en haar man Steven hebben het druk. Gelukkig komt niet alles alleen op hen terecht?

“Maar met een topteam rond je kan je veel tegelijk doen. De ploeg is uitgegroeid tot een geoliede machine. Ik breng ’s morgens de kinderen naar school, dan rijd ik naar het guesthouse en als ik zie dat daar alles vlot verloopt, ga ik naar het reisbureau.”

Bio van Kathleen

Meer Over:

Kathleen