.
News Image

Kathleen Aerts schrijft nieuw boek

Ex K3-tje schrijft een speciaal boek.


Twee jaar na har eerste boek over haar demente mama, komt Kathleen Aerts met een tweede boek. Lilly en Max, in de wereld van oma is de titel van het boek waar Kathleen momenteel aan bezig is.



De reactie op het boek ‘Voor Altijd Mijn Mama’ waren hartverwarmend, reageert Kathleen Aerts wanneer we haar contacteren. Naast het immense onverwachte succes was de mooiste bekroning dat mijn persoonlijk verhaal zoveel mensen kon raken en de troost van de herkenning kon brengen.


Als iemand in je omgeving aan dementie lijdt, lijdt de hele omgeving met hen mee.

​Korte tijd na het verschijnen van het boek Voor Altijd Mijn Mama pakte Kathleen haar koffers en verhuisde ze naar Zuid-Afrika. Gesteund door haar familie maar vooral door haar man Steven besloot Kathleen in Zuid-Afrika voor haar mama te zorgen. Vorig jaar was er nog een bijzonder mooie reportage over Kathleen en haar gezin in Het Huis van Eric Goens te zien. In het programma was ook de mama van Kathleen kort te zien. Kathleen deed haar verhaal over de jeugddementie van haar mama maar zorgt later dit jaar voor een opvallend vervolg.



Ook kinderen die vaak nog veel minder dan volwassenen kunnen vatten wat er precies aan de hand is. Soms zijn ze boos, ontgoocheld en voelen ze zich in de steek gelaten. En toch schuilt precies in hun kinderlijke naïviteit tegelijkertijd de beste manier om met deze vreselijke ziekte om te gaan. Dat gevoel bracht mij op het idee om via een verhaal ook kinderen – vanuit hun eigen leefwereld – meer inzicht te geven in wat alzheimer concreet betekent, hen handvaten aan te reiken om toch zo lang mogelijk dat contact met hun oma´s en opa´s vast te houden.... Zonder daarbij de realiteit te hard te laten inslaan.

‘Lily en Max’ zijn twee fictieve karakters dus niet gebaseerd op Lewis en Jay, hoewel dit volledig uitsluiten natuurlijk onvermijdelijk is. :-)



​Het nieuwe boek van Kathleen is zeker nog niet klaar. Kathleen is nog volop aan het verhaal aan het schrijven maar ze heeft nog wat tijd. Bedoeling is dat het boek in september verschijnt.

Bio van Kathleen

Meer Over:

Kathleen