.
Opium, Inge Moerenhout, Joyce De Troch, Katia Alens
maandag 15 augustus 2022

Katia Alens: “Dat was nog niet zo eenvoudig”

Ze hebben elk een eigen leven

Het was een iconische comeback deze zomer op het podium van 'Tien Om Te Zien'. Speciaal voor het muziekprogramma werden Katia Alens, Inge Moerenhout en Joyce De Troch nog eens samengebracht om als Opium één van hun grootste hits te komen zingen.

Maar de drie dames samenbrengen, dat was nog niet zo eenvoudig. “We hadden van VTM acht data gekregen om uit te kiezen, maar slechts één bleek, mits letterlijk kunst-en vliegwerk, haalbaar”, begint Katia in Primo.

“Inge heeft haar reis naar Antarctica moeten verplaatsen en Katia is over en weer gevlogen vanuit Saint-Tropez. En ik ben gelukkig niet zo’n straatkat. Hoe meer thuis, hoe liever. Dus voor mij was het nog het simpelste te regelen”, lacht Joyce.

Het is niet de eerste keer dat de dames de vraag krijgen om nog eens op te treden met Opium, maar de drie hielden tot deze zomer, altijd de boot af.

“De comeback van 'Tien Om Te Zien' zagen we wel als een unieke kans. Voor ons is optreden op de dijk pure nostalgie. We brengen ‘Een vrouw(. Enerzijds omdat dat universeler is. ‘Doe me goed’ zou -inhoudelijk dan – misschien niet meer zo goed passen bij de vrouwen die we vandaag zijn. Anderzijds ook omdat ‘Een vrouw’ door Camille gecoverd is in ‘#LikeMe’. Ook het jonge volkje kent het dus van voor naar achter en omgekeerd.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Opium

Meer Over:

Opium

Bio van Katia Alens, Joyce De Troch en Inge Moerenhout