.
Jan Schepens, Katja Retsin
donderdag 13 april 2023

Katja Retsin: “Dat diploma geeft me zelfvertrouwen”

Ze is nu ook officieel actrice

De vele recente ontslagen bij VRT lijken ondertussen wat verteerd te zijn en de storm is weer eventjes gaan liggen. Doordat Katja Retsin al eerder de VRT verliet, ontsnapte zij er gelukkig wel aan. Dat collega’s als Geena Lisa aan de deur werden gezet, zat er aan te komen, volgens Katja.

“Was ik gebleven, dan bleef ik nu ook met lege handen achter. Ik had al eerder de keuze gemaakt om als zelfstandige verder te gaan, maar ook dan heb je niet alles zelf in de hand natuurlijk. Toch hoop ik dat vrouwen van 50 en 60 ooit op de nationale tv mogen”, zegt ze in Dag Allemaal.

Presenteren zit er voorlopig niet in voor Katja, maar ze heeft haar handen vol met acteren. Zo behaalde ze een tijdje geleden officieel haar acteursdiploma.

“Dat diploma geeft me zelfvertrouwen, nu mag het. Ik doe nu af en toe audities voor tv-series en zo, spannend. Ik vraag aan mijn echtgenoot Jan Schepens weleens om met mij een dialoog te repeteren, en hij vindt het leuk om mij te regisseren.”

Jan en Katja zijn al heel wat jaren een koppel en zijn ook elkaars klankbord. Zo kunnen ze elkaar altijd eerlijke feedback geven. “Ook als het niet goed is, zeggen we het. Je moet nu eenmaal kunnen incasseren.”