.
Katja Retsin
maandag 24 april 2023

Katja Retsin: “Ik heb er een positieve draai aan moeten geven”

Ze werd vorig jaar 50

Theaterliefhebbers hebben Katja Retsin misschien wel al aan het werk gezien in een theaterstuk. Binnenkort staat ze ook op de planken in ‘Calendar Girls’. Met een acteursdiploma op zak mag ze zich vanaf nu ook officieel actrice noemen en niet alleen presentatrice.

“Ik ben echt heel blij met het diploma dat ik behaald heb aan de Nederlandse acteursschool in Rotterdam. Dat was goed, ginder kennen ze mij niet en waren er geen vooroordelen. Ik kon vrijer acteren en van alles uitproberen. Dat heeft deugd gedaan”, vertelt Katja in Dag Allemaal.

Katja Retsin werd vorig jaar 50 en dat zorgde toch voor een mentale dip. Na dertig worden, was dit opnieuw een stevige mijlpaal waarbij het besef kwam dat ze toch al over de helft van haar leven zat.

“Ik heb er toen wel een positieve draai aan gegeven, en de depressie is afgewend. Ik dacht: wat heb ik allemaal al gedaan en wat zou ik nog veranderen als ik kon. Een acteeropleiding volgen dus. Tof, maar bij momenten was het ook echt afzien.”

De opleiding was niet alleen maar toneeltjes spelen, het was ook graven in jezelf en dan hoor je wel eens vaker dat je jezelf heel erg tegenkomt. “Dat ik dit nog kan combineren met tv, daar ben ik heel dankbaar voor op mijn leeftijd. Want op de nationale tv is het plots gewoon gestopt voor mij.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Katja Retsin

Meer Over:

Katja Retsin