.
Jan Schepens met zijn vrouw Katja Retsin
zondag 9 april 2023

Katja Retsin: “Met u ga ik niet verder”

Dat kwam hard binnen

Ooit was Katja Retsin één van de vaste presentatrices bij VRT. Aan dat avontuur kwam abrupt een einde en het was niet het einde waarop Katja had gerekend. Ontslagen is ze niet, maar het is niet geëindigd zoals ze had gewild.

“Dat is lang moeilijk geweest, ik vond het niet eerlijk. Nadien heb ik een omweg gemaakt langs VTM. Maar toen kwam daar een nieuwe baas die zei: ‘Met u ga ik niet verder’. Ja dan is het klaar, hé. Ik was 41 en dacht: ‘Ik heb nu zoveel ervaring, kan alles aan wat ze in mijn richting gooien en dan zetten ze me buiten? Zie ik er zo mottig uit?”, lacht Katja in Dag Allemaal.

Presenteren blijft een passie van Katja en gelukkig werd ze opgevist door productiehuis De Buren. Daarmee mag ze het showbizzprogramma ‘Relax’ maken voor vier regionale zenders.

Net zoals heel wat mensen heeft Katja ook de ontslagronde bij VRT gevolgd, waarbij collega’s en generatiegenoten als Geena Lisa aan de deur werden gezet.

“Dat zat er ergens wel aan te komen. Misschien had ik destijds nog kunnen blijven, maar op een gegeven moment word je op een zijspoor gezet en stopt het helemaal. Dan was ik nu ook met lege handen achtergebleven.”

Bio van Katja Retsin

Meer Over:

Katja Retsin