.
Jan Schepens, Katja Retsin
zondag 13 augustus 2023

Katja Retsin: “We kwamen er niet uit met ons twee”

Ze gingen even uit elkaar

Katja Retsin en haar man Jan Schepens zijn al 23 jaar getrouwd. Daarvoor waren ze ook al eens 10 jaar samen. Hun relatie is niet stuk te krijgen. Ook al gingen ze in 2004 toch even uit elkaar. Dat was een erg leerzame periode.

“Onze liefde is te groot om uit elkaar te gaan. Die breuk had te maken met een meningsverschil. Jan wilde in die periode aan kinderen beginnen en ik zat toen midden in de opbouw van mijn carrière. Ik wilde dat niet loslaten. We kwamen er toen niet uit met ons twee. Een time-out, dus. Maar dat bleek algauw een foute beslissing te zijn. Eentje die we dan ook snel hebben rechtgezet”, legt Katja nog eens uit in Primo.

Ondertussen hebben Jan en Katja drie opgroeiende pubers in huis en dat vinden ze allebei toch behoorlijk pittig. Het cliché ‘kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen, grote zorgen’ is toch waar als we Katja mogen geloven.

“Maar alles bij elkaar valt het nog wel mee bij ons. De discussies gaan over de eerste liefjes, studiekeuzes maken, alleen op reis vertrekken, uitgaan,… Ze krijgen een eigen persoonlijkheid, hé. Als je dan drie totaal verschillende kinderen hebt, moet je voor ieder een aparte handleiding gebruiken.’