.
Kato en Tom Dice van The Starlings
zaterdag 18 juni 2022

Kato van 'The Starlings': “Let op met vragen te stellen”

"Je weet niet waar die persoon op dat moment mee worstelt"

Hun nieuwste plaat 'Seaside' ligt momenteel in de rekken en is ook online verkrijgbaar. 'The Starlings' hebben met hun tweede album een welkome afleiding van alles wat er zich het laatste jaar heeft afgespeeld in hun privéleven. In Het Laatste Nieuws vertellen ze over het meest bedroevende jaar van hun leven.

Eerst verloor Kato haar mama en oma, om daarna een miskraam te krijgen tijdens een optreden ten voordele van sterrenkinderen. Het werd allemaal te veel en de twee gingen bezinnen aan de Belgische en Noorse kustlijn.

Het album heet dus niet voor niets 'Seaside'. De zee is al die tijd een plaats geweest waar de twee tot rust konden komen en hun gedachten even konden verzetten.

Na alle tegenslagen begint de zon terug stilaan te schijnen voor Kato. Ondanks alles is er nog steeds een kinderwens bij het koppel.

“In het begin was er schrik, het was voor mij nog niet het moment om weer te proberen. Maar nu wel. Waar ik mensen wel bewust van wil maken, is dat ze moeten opletten met de vraag wanneer er een kindje komt. Ik kreeg die vijf dagen na de miskraam. Met goede bedoelingen, maar je weet niet waar die persoon op dat moment mee worstelt. Bij sommigen lukt het niet, anderen willen geen kinderen”, geeft Kato mee.