.
Katrien De Becker in Familie
woensdag 29 november 2023

Katrien De Becker: “Daarom gaan zij niet naar soaps beginnen kijken”

Heeft het dan wel zin

De voorbije maanden zijn er in zowel ‘Thuis’ als ‘Familie’ veel nieuwe gezichten bijgekomen. Vooral jongere gezichten. De soaps mikken op een jonger publiek en dat doen ze met behulp van een verjonging van de cast.

Voor oudere acteurs kan dat soms in hun nadeel spelen, al lijken de meesten er weinig problemen mee te hebben. Katrien De Becker vindt het prima dat ze proberen, maar schat de slaagkansen laag in.

“Inmiddels is al één op de twee Vlamingen ouder dan 50. En door de vergrijzing wordt die groep alsmaar groter. Het is ook niet dat ouder worden een ziekte is, hé. Er worden heel wat jongeren gecast om leeftijdsgenoten te doen kijken. Maar mijn kinderen reageren daarop met 'alsof wij nu plots wél dagelijks naar een soap gaan kijken...”, zegt Katrien in Primo.

Of de soaps dus extra jonge mensen zullen aantrekken met de verjonging van de cast, dat is dus sterk te betwijfelen. Maar dat jonge acteurs ook een kans krijgen, dat vindt Katrien zeker positief.

“Want wanneer je pas afstudeert, is 't niet makkelijk om als acteur of actrice werk te vinden. In vergelijking met vroeger lijkt een rol in een dagelijkse serie nu meer een springplank te zijn. Dat is een groot contrast, want vroeger was een soap iets wat je zogezegd beter kon vermijden, tenzij je fin de carrière was.”