.
Kawtar Ehlalouch
dinsdag 6 februari 2024

Kawtar Ehlalouch: “Het land heeft zoveel te bieden”

Dat wist ze niet

We zijn nog lang niet af van Kawtar Ehlalouch op de radio. De MNM-radiopresentatrice is nog altijd gek van radio maken en wil dat nog heel lang blijven doen.

Maar ze zet ook beetje bij beetje haar eerste stapjes richting televisie. Voor VRT Max trok ze in ‘Challas’ met zes Belgisch-Marokkaanse jongeren door het land van hun ouders of grootouders. Kawtar ontpopt zich een beetje tot de mama van de groep.

“Ik ben echt niet zoveel ouder dan de jongeren in 'Challas'. Ik zie mezelf eerder als de lijm van de groep. Ik was er om de gemoederen te bedaren als er een discussie ontstond, en om iedereen op tijd en stond te vragen: 'Hoe voel je je op deze reis?'”, zegt Kawtar in Humo.

Ook voor de presentatrice was het een heuse ontdekking en belevenis. Ze was wel al vaker in Marokko geweest, maar zag het land nog nooit zoals ze het nu heeft mogen ontdekken.

“Je blijft toch altijd in je eigen bubbel zitten: met het gezin gingen we telkens naar de familie van mijn vader in Tanger, en naar El Hoceima, waar de familie van mijn moeder vandaan komt. De rest van Marokko kende ik amper. Ik stond versteld van wat het land allemaal te bieden heeft. Ik voelde me trots. Dat zag ik ook bij de zes anderen.”

Bio van Kawtar Ehlalouch

Meer Over:

Kawtar Ehlalouch