.
kelly pfaff
dinsdag 6 februari 2024

Kelly Pfaff: “Je kan maar beter op voorhand eens checken”

Ze spreken daar niet veel engels

Sam Gooris, Kelly Pfaff, Shania Gooris en Kenji Gooris zijn niet naar Japan vertrokken als vier onwetende toeristen. De reis was zorgvuldig voorbereid door Kelly en zij had zich goed geïnformeerd over Japan.

“Ik wist bijvoorbeeld wel dat Japanners zeer proper zijn. Die voetballers kuisen heel de kleedkamer op als ze die verlaten. Echt waar. En daar doet iedereen dat. Als je naar het toilet gaat, dan blinkt dat echt. Vuilnisbakken...”, klinkt het in Primo.

Het gezin is niet veel vuilbakken tegengekomen, en toch lag Japan er supernetjes bij. Niemand van de bevolking smijt daar zijn rommel gewoon op straat.

Een groter probleem in Japan was het feit dat er maar weinig Japanners Engels spraken. Dat gaf vooral lichte paniek bij Sam.

“Als je er op restaurant wilt gaan, kan je maar beter op voorhand eens op een speciale app checken waar ze een Engelse menukaart hebben. En het is niet dat je zomaar 'n Japanse menukaart in Google Translate kunt gooien. Ze hebben drie alfabetten, dus daar werden we vaak niets wijzer van.”