.
Kenji Gooris, Shania Gooris
vrijdag 20 januari 2023

Kenji Gooris: “Pas dan zou ik ook emigreren”

Hij woont graag in België

Heel wat mensen in België dromen ervan om in Amerika te wonen. Amerika lijkt zoveel beter en mooier en grootser dan België, dat men heel snel denkt dat het leven daar ook gewoon beter is. Maar Shania en Kenji Gooris weten wel beter.

“Ik woon graag in België. Als mijn ouders en de rest van de familie mee zouden verhuizen naar Amerika, dan zou ik wel emigreren. Maar in Vlaanderen is het eten niet alleen gezonder en lekkerder, ook onze gezondheidszorg is beter geregeld? Wanneer je in Amerika een kind op de wereld zet, ben je aan ziekenhuiskosten alleen al naar het schijnt duizenden euro’s kwijt”, vertelt Kenji in Tv Familie.

Bij Shania ligt de droom om naar Amerika te verhuizen toch iets anders. Zij moet toegeven dat ze altijd een beetje een American Dream heeft gehad.

“Als ik niet logisch of realistisch moet denken, zie ik mezelf nog wel een tijdje in New York wonen. Naar het schijnt zijn die New Yorkers supersympathiek. Het enige spijtige is dat alles daar peperduur is.”

Kenji en Shania trokken voor ‘Expeditie Gooris’ samen met hun ouders Kelly Pfaff en Sam Gooris naar Amerika. Veel leeftijdsgenoten zouden het niet meteen erg cool vinden. “Maar wij hebben ook coole ouders. Maar ook als mama en papa niet cool waren geweest, zouden wij met hen op verlof gaan. Het zijn toch je ouders, zeker!”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Kenji Gooris en Shania Gooris