.
Kenza Ameloot
woensdag 15 mei 2024

Kenza Ameloot: “Ze verstond niet dat het niet mocht”

Ze ging ervoor

Begin dit jaar werd Kenza Ameloot verkozen tot Miss België 2024. Gedurende de hele campagne kreeg ze veel steun van haar mama. Zonder haar steun was het haar nooit gelukt.

“Mama heeft overal in Oost-Vlaanderen, en zelfs in enkele gemeentes in West-Vlaanderen, flyers in de brievenbussen gestoken. Ze is ook met affiches naar verschillende winkels getrokken. Mama spreekt Frans en in sommige winkels hebben ze haar met een West-Vlaams accent uitgelegd waarom zij liever géén affiche in de etalage hadden hangen. Maar in al haar enthousiasme was mama vaak al met haar plakband in de weer, omdat ze toch niet verstond dat het niet mocht”, vertelt Kenza in Primo.

Door Miss België te winnen heeft Kenza nog steeds een goede band met haar mama. Hun band is door haar overwinning niet veranderd, of toch zeker niet in de negatieve zin.

“Kenza is nog altijd dezelfde dochter. Behalve dat ik haar nu minder zie. Maar een Miss-lint of niet, Kenza zal altijd mijn kleine meisje blijven. Hoewel haar succes haar in de schijnwerpers heeft geplaatst, blijft onze band onveranderd en zijn we alleen maar closer geworden.”