.
De Smurfen
dinsdag 26 oktober 2021

Ketnet kleurt blauw met een gloednieuwe reeks van De Smurfen

Iets om naar uit te kijken.

De Smurfen, even Belgisch en even wereldberoemd als pakweg Magritte en de saxofoon, mogen zich opmaken voor gloednieuwe avonturen. Vanaf vrijdag 29 oktober is op Ketnet een nieuwe reeks afleveringen te zien. Het wordt de eerste animatiereeks voor televisie waarin de Smurfen in een 3D-versie te zien zullen zijn, net zoals in de meest recente film.

Ketnet is voor deze reeks aan boord als coproducent. Op die manier wil Ketnet de Belgische animatiesector actief stimuleren door te investeren in animatiereeksen van eigen bodem. Zo was Ketnet de voorbije jaren al coproducent van Belgische reeksen als Suske en Wiske Junior (Grid), Stoppeltje (Belvision) en Mijn Ridder en ik (Thuristar). Deze series steken ook vlot de landsgrenzen over, waardoor het voor Belgische animatiestudio’s mogelijk is om zich internationaal nog meer op de kaart te zetten.
Annemie Gulickx, netmanager Ketnet:"De Smurfen zijn al sinds de jaren ’80 een vaste waarde op de VRT en op Ketnet, en met deze nieuwe afleveringen zal dat nog jaren zo blijven. We zijn ontzettend fier dat we als Ketnet deel uitmaken van dit project en op die manier bijdragen om nieuwe generaties ons Belgisch erfgoed te laten koesteren."

Véronique Culliford, voorzitter van IMPS- de Smurfen, en de dochter van Peyo: "Sinds vele jaren vormen de Smurfen en de VRT (of het toenmalige BRT) een onwrikbare tandem. Het is ons een grote eer om deze bijzondere relatie in de komende jaren verder te mogen zetten. Vele ouders van vandaag zijn in de jaren ’80 en ’90 opgegroeid met de Smurfen en kunnen nu met veel plezier hun kroost op Ketnet zien smullen van de nieuwe Smurfenavonturen. We zijn bijzonder trots op deze nieuwe tv-serie en hopen dat jong en oud er samen smurfelijk van kunnen genieten!"

De Smurfen kunnen rekenen op heel wat grappige en spannende avonturen. Net als bij andere animatiereeksen zorgt Ketnet voor een volledig Vlaamse stemmencast met onder andere Louis Thyssen (Brilsmurf), Sander Gillis (Knutselsmurf), Joyce Beullens (Smurfin), Charlotte Leysen (Smurfbloesem), Govert Deploige (Gargamel) en vele anderen.

De Smurfen zijn een samenwerking tussen Ketnet, Peyo Productions, KiKA, TF1, OUFTIVI en Dupuis Audiovisuel. De Smurfen zijn vanaf 29 oktober te bekijken via Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.