.
Beau en Nora Coppens
zaterdag 24 februari 2024

Kevin Van Der Perren over kinderen Staf Coppens: “Dat zal ze hen moeten meegeven” 

Ze schaatsen zich een weg naar de top 

De kinderen van Staf Coppens en Monique van der Velden zijn goed bezig om een carrière als prof-schaatsers uit te bouwen. Vooral Nora lijkt daar volledig voor te willen gaan en dat met hulp van coach en mama Monique.

Monique heeft zelf op het hoogste niveau geschaatst en dat zal Nora ongetwijfeld veel helpen. Maar veel hangt ook af van talent en geld.

“Veel hangt af van je talent, maar ook van hoeveel tijd en geld je ouders erin willen investeren. En het belangrijkste: hoe graag je het zélf wil. Want uiteindelijk is kunstschaatsen iets waarvoor je moet leven. Het vergt tenslotte heel wat inspanningen”, zegt ex-kunstschaatser Kevin Van Der Perren in Tv Familie.

Je moet als kunstschaatser ook goed met kritiek kunnen omgaan en het mentale aspect is bij de sport minstens even belangrijk als het fysieke.

“Da's ook iets wat Monique haar kinderen kan meegeven. En ja, de belangrijkste momenten zijn die kampioenschappen, natuurlijk. Daar moet je naar kunnen pieken. Daarom is het mentale zo belangrijk. Omdat elke kleine afleiding fataal kan zijn op het hoogste niveau. Maar dat zal Monique ook beseffen.”