.
Kim Debrie
woensdag 17 juli 2024

Kim Debrie: “Ik liet haar voelen hoe dat voelt om dat tegen te komen” 

Dat heet loslaten 

Veel ouders zullen het wel herkennen: de eyerolls van hun kind. Als kind of puber is zoiets heel normaal, al is het als ouder wel eens schrikken als je dat ziet gebeuren wanneer je goed bedoeld iets tegen je kind zegt.

Ook ten huize Kim Debrie was loslaten niet makkelijk. “In het begin had ik het daar lastig mee omdat ik nog niet ten volle besefte wat er aan het gebeuren was. Ik vroeg me af wat ik in godsnaam verkeerd deed. Maar toen besefte ik dat ik haar moest loslaten. Als ik 's morgens zeg dat ze een regenjas moet aandoen omdat ze regen voorspellen, durft ze daar tegen in te gaan. Vroeger zou ik aangedrongen hebben dat ze die jas tóch moest aandoen, maar nu zeg ik: 'Oké, als jij nat wilt worden...”, lacht Debrie in Dag Allemaal.

Het hoort allemaal bij het opgroeien van je kind en je moet als ouder leren loslaten. Niemand die ooit heeft gezegd dat dat makkelijk zou zijn.

“Laten voelen hoe het is om tegen de muur te lopen. Als ouder is het niet leuk wanneer je je kind de mist ziet ingaan, maar dat maakt deel uit van een zoektocht. Ik ben blij dat ze zichzelf heeft gevonden, ook door veel met mij te praten. Het is fijn dat we zo'n goeie band hebben.'”

Bio van Kim Debrie

Meer Over:

Kim Debrie