.
Kim Debrie
zaterdag 20 juli 2024

Kim Debrie: “Ze moesten de uitzending plots overnemen” 

Het liep niet altijd goed 

De fans van Radio 2 herinneren zich ongetwijfeld het zomerse programma ‘Plage Préférée’ nog. Kim Debrie trok 2 maanden lang naar de kust om er radio te maken en muzikale gasten te ontvangen.

‘Plage Préférée’ bestaat niet meer, maar Kim trekt nog altijd twee maanden lang naar Blankenberge om er bekende gasten te ontvangen. En de goede herinneringen aan ‘Plage Préférée’ neemt ze met zich mee.

“Het eerste jaar van 'Plage Préférée' zonden wij uit vanuit beachclubs en houten kotjes op het strand. Dat was echt rock-'n-roll. Ik herinner mij dat een technicus een lange draad had gespannen van zo'n hokje tot op de dijk. Op een gegeven moment kwam er een jeep over het strand gereden waarop enkele surfplanken waren gestapeld, en die reed los door die kabels. Natuurlijk viel de verbinding weg! En in Brussel moesten ze de uitzending overnemen tot het euvel hersteld was”, blikt Kim terug in Dag Allemaal.

Het tweede jaar waren ze al iets beter voorzien en gingen de uitzendingen makkelijker. Vooral de strandwandelingen vindt ze memorabel.

“Karen Damen in de duinen, Ingeborg in de stromende regen, Koen Wauters bij de ondergaande zon... Ieder verhaal op zich was zo mooi. Martine Tanghe kon ik nooit verleiden tot een babbel. Zij was heel erg op haar privacy gesteld, en jammer genoeg zal het er nooit meer van komen”, besluit Kim Debrie in Dag Allemaal.

Bio van Kim Debrie

Meer Over:

Kim Debrie