.
Kim Kay
maandag 8 januari 2024

Kim Kay: “De dokter heeft een medische fout gemaakt”

Ze kan niet meer wandelen

Kim Kay kennen we natuurlijk allemaal van de hit ‘Lilali’ en als secretaresse Bo in ‘Verschoten en zoon’. Toen ze ziek werd moest ze stoppen met zingen en acteren en ging het van kwaad naar erger met de zangeres.

“Ik kreeg baarmoederhalskan-ker. Door complicaties moest mijn baarmoeder eruit, daarna m’n eierstokken, een stuk van m'n blaas, een deel van m'n dikke darm, m'n volledige dikke darm. In totaal heb ik dertien operaties ondergaan. Maandenlang lag ik in het ziekenhuis. Daarbovenop liep ik drie keer sepsis op. Meermaals ben ik door het oog van de naald gekropen. Al die tijd ging ik ervan uit dat ik eerder zou sterven dan mama”, zucht Kim in Het Laatste Nieuws.

Door de pijn die ze had, raakte ze ook nog eens zwaar verslaafd aan de morfine. Zichzelf lam spuiten om niks meer te voelen, behoorde tot haar dagelijkse routine.

Nu kan de zangeres haar bed niet meer uit en dat komt omdat ze lijdt aan osteoporose. Allemaal een gevolg van haar eetstoornis en artrose.

“Door de combinatie van die ziektes en het vele liggen door operaties zijn m'n botten zwaar verzwakt en vergroeid. Tot 2017 kon ik nog een beetje wandelen, met behulp van een looprek, maar daarna had een ziekenhuisbezoek zware gevolgen. Ik was in behandeling bij een dokter die ervoor zou zorgen dat ik weer kon stappen, maar tijdens het vooronderzoek brak hij m'n knie, en dat is nooit meer hersteld. Bovendien prikte de anesthesist verkeerd voor de plaatselijke verdoving, en raakte hij een zenuw. Sindsdien kan ik m'n benen niet meer gebruiken en raak ik niet uit bed. Constant voelt m'n voet ijskoud aan. Als de verzorgsters hem wassen, lijkt het alsof ze erin prikken met naalden.

Bio van Kim Kay

Meer Over:

Kim Kay