.
Kim Van Oncen
zondag 23 juni 2024

Kim Van Oncen: “Hij bewaart gelukkig zijn kalmte” 

Zij is iets bezorgder 

Als we de media mogen geloven dat moet je als moeder en een carrière kunnen maken, en er elke dag goed uitzien en elke dag verse maaltijden op tafel kunnen toveren en je huis op orde hebben en nog zoveel meer. Voor Kim Van Oncen is het heel duidelijk: dat gaat niet.

“Ik probeer voor mezelf een beetje lief te zijn en de dingen los te laten. Wat niet altijd makkelijk is, want ook ik streef daarnaar, maar dan moet ik even mijn eigen therapeut spelen. In mijn hoofd praat ik dan tegen mezelf. 'Het is niet perfect, maar het is meer dan oké.' Ben ik de perfecte moeder? Nee, maar ik doe wel mijn uiterste best, en ik doe alles met liefde én de juiste intenties”, zegt Kim in Story.

Waar Kim dan wel weer last van heeft is van overbezorgdheid. Ze had nooit gedacht dat ze zo overbezorgd zou zijn.

“Zo ben ik iemand die de weg scant op gevaar, leer ik de kinderen naar het noodnummer 112 bellen - elke week oefenen we dat - en kies ik liefst babysits die wat ouder zijn en een EHBO-cursus hebben gevolgd. Als ouder is het dan ook je absolute taak om je kinderen veilig - en gezond - te laten opgroeien. Normaal ben ik een heel rationeel mens, maar als het over mijn kinderen gaat, nemen de emoties de bovenhand. Gelukkig bewaart Niels altijd zijn kalmte.”

Bio van Kim Van Oncen

Meer Over:

Kim Van Oncen