.
Kim Van Oncen
woensdag 11 september 2024

Kim Van Oncen: “Ze brengt leven in de brouwerij”

Ze maakt haar debuut

Eerder dit jaar verliet Kim Van Oncen Radio 2 omdat er een heleboel andere plannen op haar stonden te wachten. Wat die plannen waren, daar kon Kim nog niet veel over vertellen. Maar nu mag ze het eindelijk van de daken schreeuwen want Kim gaat meedoen in ‘Thuis’.

En haar debuut maakt ze veel sneller dan je denkt. Op dinsdag 10 september zal Kim voor de allereerste keer te zien zijn. In Nina blikt ze terug op haar eerste opnamedagen.

“Ik voel me er al helemaal thuis. Ik ben weggeblazen door de professionaliteit en het tempo waarin dagelijkse fictie gemaakt wordt. Het vraagt volle focus: het moet er boenk op staan, liefst bij je eerste take. Ik kwam er terecht tussen iconen. De eerste keer dat ik tegenover 'Simonneke' of 'den Eddy' kwam te staan dacht ik: kom, Kim, laat je niet intimideren. Maar ik had meteen een fijne klik met iedereen.”

Toch was het in het begin toch behoorlijk wennen. Maar nu ze haar personage door en door kent, helpt haar dat een groot stuk vooruit om het nog beter te doen.

“Mijn personage Lyn heeft een gelaagde persoonlijkheid. Ze komt uit een gecompliceerde familie met veel onderlinge intriges. Ze is een yoga-instructrice die bijklust in Bar Madam en ze zal zeker de eerste maanden leven in de brouwerij brengen."

Bio van Kim Van Oncen

Meer Over:

Kim Van Oncen