.
News Image

Kirsten Flipkens: ‘Als een crimineel aan de kant gezet’

Tennisspeelster op de bon geslingerd.



Het is de laatste tijd perfect weer om buiten te sporten. En omdat dat in teamverband niet mag, gaan heel wat mensen wandelen, lopen of fietsen. En dat laatste deed ook Kristen Flipkens afgelopen vrijdag. Helaas voor haar verliep haar fietstochtje niet zoals gehoopt.



Op Twitter haalt Kristen Flipkens uit naar de politie. Die hielden Flipkens vrijdag staande terwijl zij een fietstocht van 130 kilometer aan het doen was. Dat fietsen op zich was geen probleem, alleen wat Flipkens de grens met Nederland overgestoken.

“Voor alle duidelijkheid, nee ik moest niet in Nederland zijn. En nee er stond nergens aangegeven op mijn fietsroute dat ik Nederland binnen was gereden. Ja ik was in fout. Maar wees redelijk en vooral consequent”, schrijft de tennisster op Twitter. “En 15min nadien komt er een andere fietser/kennis voorbij gereden die me herkende aan jullie combi en die stuurt me dat hij, aan dezelfde grensovergang maar dus 15min na mij een waarschuwing gekregen heeft? Begrijpen wie begrijpen kan”, schrijft Flipkens in een andere tweet.



Kirsten Flipkens had een route van 130 kilometer in haar gps ingegeven. Naar eigen zeggen had zij nergens een waarschuwing gezien dat zij België zou verlaten. “Vanaf ik zag dat ik in NL was in Komoot kortste weg naar België terug ingegeven”, gaat Flipkens verder. Maar onderweg kwam zij de politie tegen. “Je ziet ze vanop 1km afstand staan. En dan gelijk een crimineel met sirenes aan de kant gezet worden 500m. Echt erg”, meent Kirsten Flipkens. Ondertussen is ook duidelijk dat zij effectief op de bon geslingerd werd. En die boete had zij perfect kunnen ontwijken door tegen de agenten te verklaren dat zij onderweg was naar haar lief in Nederland.


Bio van Kirsten Flipkens

Meer Over:

Kirsten Flipkens