.
Klaasje Meijer
zaterdag 29 juni 2024

Klaasje Meijer: “Die komt daar niet mee in aanraking” 

Dat kan misschien veranderen 

Toen de Koningin Elisabethwedstrijd werd uitgezonden op televisie keek gewezen K3’tje Klaasje Meijer samen met een bekende collega naar de wedstrijd en hadden ze het tijdens de wedstrijd over wat ze horen en zagen.

Het was een droom van Klaasje om een programma als ‘Classic Klaasje’ te mogen maken en iets te kunnen doen met haar passie.

“Ik ben een groot voorstander van klassieke muziek in een modern jasje: zo maak je ze toegankelijk voor iedereen. Een doorsnee persoon komt nu eenmaal niet zo vaak in aanraking met klassieke muziek. Klara is bijvoorbeeld geen gangbaar radiostation en tv-zenders programmeren amper klassieke concerten”, zegt ze in Dag Allemaal.

Zo’n uitzending duurt 3 uren en dus moest Klaasje minstens 3 uren doorbrengen met haar bekende collega. Gelukkig viel dat allemaal goed mee.

“Elke avond was uniek, want elke gast kijkt naar zo'n wedstrijd met een andere achtergrond. Kawtar (Ehlalouch, MNM-dj, nvdr) was bijvoorbeeld heel chill. Op eigen initiatief zou ze waarschijnlijk nooit naar de Koningin Elisabethwedstrijd kijken. Elisabeth Lucie Baeten heeft wel een muzikale achtergrond. Met haar werden de gesprekken automatisch technischer.”