.
Klaasje Meijer
dinsdag 2 juli 2024

Klaasje Meijer: “Haar leven leest als een dramafilm” 

Ze heeft zich erin verdiept 

De fans van klassieke muziek kunnen maar beter tickets kopen voor ‘Klaasje Klassiek’. Klaasje Meijer trekt op tournee en neemt ze haar dwarsfluit mee.. Uiteraard zal Klaasje geen K3 liedjes zingen en gooit ze het over een heel andere boeg.

“Wat je kan verwachten? Theatrale muziek in combinatie met tekst en beeld. Méér dan een klassiek concert dus. Een bewuste keuze, want ik wil mijn voorstelling graag hedendaags maken, zodat ze toegankelijk is voor iedereen. Zowel zwaardere klassieke als luchtigere werken zullen voorbijkomen, wel steeds van vrouwelijke componisten”, licht Klaasje het concept een beetje toe.

Dat ze alleen voor vrouwelijke componisten heeft gekozen is een heel bewuste keuze van de zangeres. Zij heeft zich verdiept in de levensverhalen van die componisten en raakte er erg door geïntrigeerd.

“Zoals de Duitse Clara Schumann Wieck. Haar leven leest als een dramafilm. Ze kreeg acht kinderen, waarvan ze er twee vroeg verloor. Haar man, componist Robert Schumann, worstelde met depressies, en uiteindelijk werd ze vroeg weduwe. Toch toerde ze door Europa met haar muziek. En zo zijn er veel bijzondere, herkenbare verhalen die ik wil uitlichten.”

Bio van Klaasje Meijer

Meer Over:

Klaasje Meijer