.
Klaasje Meijer
zaterdag 18 november 2023

Klaasje Meijer: “Ik hoef niet over alles een mening te hebben”

Daar wordt ze ongelukkig van

Over de klimaatsverandering is al veel gezegd en geschreven. Er zijn nog niet veel mensen die er echt wakker van liggen, maar toch zijn er. En Klaasje Meijer is daar iemand van. De klimaatontkenning, daar wordt de zangeres erg ongelukkig van.

“En bij uitbreiding: de ongelooflijke hoeveelheid aan meningen in de samenleving. Het denken is ontploft. Te veel mensen kijken naar de wereld vanuit hun eigen perspectief, met hun eigen gekleurde bril, en lijken steeds minder bereid om de dingen ook eens vanuit een ander perspectief te

bekijken. Ze weten niet waar ze het over hebben en smijten zomaar hun mening op het internet”, vertelt ze aan Het Laatste Nieuws.

Klaasje probeert altijd wel positief te blijven, maar soms is het moeilijk. Een mening over alles zal ze ook pas geven als ze er iets meer over weet.

“Overigens hoef ik ook niet over álles een mening te hebben. Klimaat bijvoorbeeld: het is goed dat veel mensen daar iets van vinden, maar laat dat nu maar gewoon aan de wetenschap, want de veelheid aan meningen stimuleert het complotdenken en die ruis kunnen we missen.”

Bio van Klaasje Meijer

Meer Over:

Klaasje Meijer