.
Klaasje Meijer
zondag 12 november 2023

Klaasje Meijer: “Ze stond erom bekend”

Zij heeft geholpen bij de keuze

Er zijn altijd mensen in ons leven die een grote invloed hebben op de keuzes die we maken. Dat is bij Klaasje Meijer niet anders. Bij haar zijn het vooral drie docenten die haar leven richting hebben gegeven.

Als eerste is er haar docent dwarsfluit. Zij was de vrouw naar wie Klaasje heel erg opkeek. En niet veel later was er opnieuw zo’n docent.

“Ik zat in een hele theoretische richting met, naast Latijn, veel wetenschappen en ik ging er dus van uit dat ik geneeskunde of biomedische wetenschappen ging studeren — iederéén ging dat studeren. Tot mijn muziekdocent ineens zei dat er ook andere mogelijkheden waren. 'Er zit een bepaalde creativiteit in je, een soort vuur', zei hij, 'je moet eens onderzoeken wat je daarmee kan.' En effectief: terwijl mijn vriendinnen kozen voor geneeskunde en biomedische wetenschappen, koos ik uiteindelijk voor het Conservatorium”, legt Klaasje uit in Het Laatste Nieuws.

Op het Conservatorium was er uiteindelijk een derde docent die een grote invloed had op het leven van Klaasje. Zij was niet alleen fluitdocent, maar ook beelden kunstenares.

“Zij stond erom bekend dat ze er bij leerlingen voor pleitte om meerdere talenten tegelijkertijd te ontwikkelen. Niet alleen klassiek bijvoorbeeld, maar ook modern. Waarmee ze voor mij de keuze gemakkelijker heeft gemaakt om auditie te doen voor K3.”

Bio van Klaasje Meijer

Meer Over:

Klaasje Meijer