.
Kobe Ilsen
donderdag 9 november 2023

Kobe Ilsen: “Dan moet je proberen laagdrempelig te zijn”

Hij doet het graag

Wanneer er foto’s verschijnen van Magnus, het kindje van Kobe Ilsen, is zowat iedereen vertederd. Het is een prachtig kindje, maar dat kan ook niet anders met zo’n knappe ouders.

Ook professioneel gaat het Kobe Ilsen voor de wind. Hij is eind deze maand te zien met het programma ‘Mijn Eerste Reis’. In de reeks gaat hij samen met BV’s naar plekken die veel voor hen betekenen.

Ondertussen loopt het derde seizoen van ‘#Weetikveel’ op televisie en scoort het opnieuw hoge kijkcijfers. Daar kan Kobe alleen maar blij om zijn.

“Absoluut. Zeker omdat het gebaseerd en geïnspireerd is op het gelijknamige radioprogramma dat nu al zo'n tien jaar loopt. Dat is echt mijn kindje. Ik heb dat destijds voorgesteld bij Radio 1. Een zomers programma, waarin we de luisteraars op een niet intellectuele manier interessante weetjes serveren. Dat is dus infotainment, iets wat ik heel tof vind om te doen”, zegt hij in Primo.

Infotainment, het is een genre dat Kobe graag presenteert. Hij heeft er ook altijd voor gepleit. “Als je met informatie een groot publiek wil bereiken, moet je laagdrempelig zijn. Maar dat staat niet synoniem voor oppervlakkigheid. We willen dat mensen iets opsteken zonder dat het belerend overkomt. En met '#weetikveel' is dat zeker het geval. De onderwerpen van dit seizoen gaan weer heel breed. Allemaal zaken waar elke kijker zelf op de één of andere manier al mee te maken gekregen heeft.”

Bio van Kobe Ilsen

Meer Over:

Kobe Ilsen