.
Sofie Dumont en Koen Crucke
maandag 12 december 2022

Koen Crucke: “Alles is geregeld voor mijn begrafenis”

Net zoals bij zijn partner Jan

Koen Crucke werd een tijdje geleden 70 jaar en dat is toch al eens een leeftijd waarbij je steeds meer en meer stilstaat bij de dood.

Dat is bij Koen Crucke niet anders. Hij heeft zijn begrafenis al helemaal geregeld voor het geval dat. “Ik wil in De Haan, waar ik woon, mijn ogen sluiten. Maar ik wil begraven worden in Gent. Op Campo Santo, de mooie begraafplaats in Sint-Amandsberg. En op mijn dienst worden champagne en oesters geserveerd. Dat ligt allemaal al vast”, bekent Koen in Primo.

Koen en zijn man Jan hebben al goed nagedacht over hun begrafenis en hebben alles laten neerschrijven. Zo hoeven zoon Stefan en schoonzoon Mathieu zich daar niks van aan te trekken.

“Alles ligt vast en alles is betaald. Het moet mijn laatste grote triomf zijn. Pas op, hopelijk duurt het nog een hele tijd voor het zover is. Maar goed, je weet maar nooit.”

Recent kwamen drie bekende artiesten te overlijden, en dat is soms erg confronterend. Al probeert Koen er goed mee om te gaan. “Als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt, word je steeds vaker met de dood geconfronteerd. Maar we blijven alleszins niet bij de pakken neerzitten. We maken er het beste van!”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Koen Crucke

Meer Over:

Koen Crucke