.
Koen Crucke
maandag 22 augustus 2022

Koen Crucke en Jan Gheysens overtraden de wet !

Ze wilden koste wat het kost samenwonen

Koen Crucke en Jan Gheysens vormen al 53 jaar een koppel, waarvan 18 jaar getrouwd. De heren leerden elkaar kennen in de Gentse theaterwereld, waarin ze beiden actief waren. “Ik was toen nog maar 16, in 1967 was dat”, vertelt Koen in Primo.

Koen viel niet meteen voor de charmes van Jan. “Hij was niet helemaal mijn genre”, bekent Koen. “Er moest een beetje een hoek af zijn en Jan was heel serieus. Maar we zijn contact blijven houden en naar elkaar toe gegroeid.”

Het duurde dan ook niet lang voordat de twee Gentenaren wouden samenwonen. Jan was op dat moment 21, Koen net geen 18. Een probleem: als man onder de 21 mocht je toen nog niet samenwonen.

“We zijn toen het politiekantoor binnengestapt en gevraagd wat we moesten doen. We kregen toen de raad om een appartement zo hoog mogelijk in het gebouw te zoeken, zodat we bij controle tijd hadden om elk apart in een kamer te gaan liggen”, bekent Jan.

“We hebben naar die man geluisterd, we zijn gaan samenwonen, maar uiteindelijk hebben we nooit politiecontrole gehad”, besluit Jan in Primo.

Bio van Koen Crucke

Meer Over:

Koen Crucke