.
Koen Crucke
dinsdag 26 juli 2022

Koen Crucke: “Het valt gewoon niet met elkaar te combineren”

Hij was ooit gemeenteraadslid in Gent

Nergens voelt Koen Crucke zich meer thuis dan in Gent. Aan elk plekje in Gent koestert hij de mooiste herinneringen, zo ook aan de trappen aan de trouwzaal van het stadhuis.

“Ik heb hier honderden trouwers stralend van geluk zien afdalen. Zelf heb ik dat nooit gedaan; onze eigen plechtigheid verliep in alle intimiteit omdat Jan het zo wilde”, vertelt Crucke in Dag Allemaal.

Tot enkele jaren geleden. Toen vroeg Koen zijn man Jan tijdens ‘La Cage Aux Folles’ nog eens ten huwelijk voor een volle theaterzaal en had hij aan Bart De Wever gevraagd om ter plaatse de trouwgeloften te bevestigen met alle pracht en praal zoals Koen altijd had gewild.

Maar wist u ook dat Koen er nog als gemeenteraadslid heeft gewerkt? “Maar politiek was niet echt mijn ding. Als BV heb je het voordeel dat de mensen je al kennen, waardoor je soms makkelijker verkozen raakt. Maar toch raad ik BV’s af om in de politiek te stappen? Het is immers een roeping.”

En er is nog een reden die Koen graag wil benadrukken waarom de politiek geen lachtertje is. “Het is gewoon niet te combineren met iets anders, zeker niet met de showbizz. Zo’n gemeenteraad duurde soms tot drie uur ’s nachts.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Koen Crucke

Meer Over:

Koen Crucke